2 January 2015

NEW YEAR

Vuosi vaihtui ja saa nähdä mitä tämä tuo tullessaan. Muutto Belgiaan on enää reilun parin viikon päässä. Pian on aika hyvästellä tyttöluola ja ystävät, mutta ennen sitä ehtii toivottavasti pitää vielä monet (läksiäis)juhlat. Hyvää 2015!

2 comments:

 1. miksi muutat ulkomaille? oon itse harkitsemassa ulkomaille myös pian kun koulu on ohi. mistä kautta hait asuntoja? menetkö kouluun/töihin? ja miten aiot hankkia elannon ulkomailla? Jätätkö kaikki huonekalut ja tavarat suomeen vai kuinka hoidat muuton tavaroiden osalta? Osaatko neuvoa paikkaa josta näistä ulkomaille muuttojutuista sais apua tai vois lukea esim tarvittavista luvista yms? Mutta onnea muuttoon!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lähden vaihtoon opiskelemaan graafista suunnittelua. Vaihtoon lähteminen on vielä helppoa, kun siihen saa rahallista tukea ja asuminen opiskelija-asunnoissa voi olla edullista. Mulla ei ole vielä varmistunut asuntoa. Yritän löytää jonkun kimppakämpän, missä asumismenot olisivat aika pienet. Jäisi rahaa myös matkusteluun ja muuhun. Asuntoa katson ihan vaan netistä (Belgia: http://www.easykot.be) ja tuntuu että aika hyvin erilaisia kimppakämppiä/huoneita on tarjolla. Tietysti kannattaa olla tarkkana erilaisten ennakkomaksujen ym. kanssa.

   Koska lähden vain puoleksi vuodeksi, sain kämpän vuokrattua kaverille ja isoimmat huonekalut saavat jäädä paikoilleen. Mukaan otan vain yhden matkalaukun ja muut tavarat menevät varastoon.

   Mä en tiedä oikeastaan mistä kannattaisi lähteä etsimään tietoa ulkomaille muuttamisesta. Varmaan jo googlettamalla pääsee jotenkin perille asiasta. Ja kyselemällä ihmisiltä jotka ovat muuttaneet. Pohjoismaihin on varmasti vielä helppo muuttaa ja EU:n jäsenmaihin. Itseänikin kiinnostaisi ulkomailla asuminen, mutta jos nyt eka katson miten tämä puoli vuotta menee.. ;) Kiitti ja tsemppiä sun suunnitelmien kanssa!

   Delete