11 February 2013

DIY: KORVIKSET JA KORTTI

Olen mukana Indiedaysin kampanjassa, jossa 16 Indiedays ja Indiedays inspiration -bloggaajaa jakavat erilaisia tee se itse- vinkkejä. Kaikkien bloggaajien DIY-postaukset löytyvät täältä kampanjasivulta. Samaisella sivulla on mahdollista osallistua kilpailuun kertomalla oma tee se itse -vinkki. Osallistujien kesken arvotaan 200 euron arvoinen Anna Sui for Tumi -laukku.

Minun oli aivan pakko päästä tähän kampanjaan mukaan ja erilaisia ideoita olisi ollut vaikka kuinka. Korvakorujen ja kortin ohjeet suunnittelin vähän tulevaa ystävänpäivää ajatellen. Sopivat hyvin lahjaksi ystävälle, mutta miksei itselleenkin.

Untitled

Harrastelin joskus vuosia sitten korujen tekemistä ja päätin tämän olevan oiva tilaisuus kaivella esiin tätä unohtunutta harrastusta. Korttien tekeminen taas on aina kivaa ja itsetehdyssä korteissa on paljon hyvää fiilistä.

Untitled
Samalla tekniikalla. Rannekoru ja rintaneula jostain vuosien takaa.


Ohjeiden toteutusta varten tarvitset erilaisia askartelutarvikkeita ja materiaalia, mutta kun tarvikkeet on hankittu, niin toteutus on aika nopeaa ja helppoa. Postauksen lopusta löydät linkit tulostettaviin kuvamateriaaleihin.


KORVAKORUT TARVIKKEET 1. Askartelulakkaa  2. Pieni sivellin 3. Jotakin liimaa 4. Uunissa kovettuvaa massaa (hyvistä askartelukaupoista löytyy Sinooperi, Sinelli...) 5. sakset 6. korupiikkejä ja koukkuja (+pienet pihdit, jotka helpottavat koukkujen kiinnittämisessä) 7. Jotain kuvamateriaalia. Voi olla melkein mitä vaan, valokuva, lehtileike tai vaikka piirustus. Tämän ohjeen kuvat ladattavissa postauksen lopussa.

Muovaile massasta ohut levy. Aseta kuva massan päälle ja leikkaa kuvan reunoja mukaillen. Tökkää korupiikki massan keskelle haluamaasi kohtaan ja painele tiukasti kiinni.
Tämän jälkeen koveta massa uunissa pakkauksen ohjeiden mukaisesti ja anna jäähtyä.

Kiinnitä kuvat jäähtyneisiin pohjiin liimalla. Itse käytin vesi-liimaseosta, joka toimii vähän liisterin tapaan ja antaa mahdollisuuden siirrellä kuvaa tarvittaessa.

Kun liima on kuivunut, lisää pinnalle pari kerrosta kirkasta lakkaa. Lakan kuivuttua vielä koukut kiinni piikkeihin. Apuna kannattaa käyttää jotain pihtejä. idkuva Ja tadaa. Valmista on.


KORTTI
TARVIKKEET 1. Vähän kartonkia 2. Sakset 3. Liimaa 4. korttipohja (tässä ohjeessa neliö n.15x15)
5. Kuva. Voi olla taas melkeinpä mitä vaan. Tämän ohjeen kuvat ladattavissa postauksen lopussa. 6. Viimeistelyyn nauhaa
Valitse haluamasi kuvat kortin taustalle ja etualalle. Liimaa etualalle tuleva kuva erilliselle kartongille ja leikkaa se ääriviivoja pitkin. Jätä kuvan alle kääntövara. Helpottaaksesi kielekkeen taittamista voit vetää paperiveitsellä pienen taittoviivan kartongin pintaan. Kuvan taakse lisätään suikale pahvia, jotta korttia avattaessa kuva nousee ylös. Mittaa tämä suikale käännetyn siivekkeen mukaisesti. Liimaa kuva kiinni korttipohjaan, taitoksen viereen. Kiinnitä taustakuva kiinni alareunasta korttipohjaan. Tämä saattaa olla haastava vaihe. Etualalla olevan kuvan takana oleva suikale kiinnitetään taustakuvan taakse. Suikaleen voi myös liimata taustakuvan päälle, mutta itse haluan sen siististi piiloon. Eli katso oikea kohta ja tee pieni viilto taustakuvaan, josta sujautat suikaleen taakse. Kannattaa olla tarkkana ja katsoa että kortti tulee varmasti avautumaan ja sulkeutumaan helposti. Tämän jälkeen liimaa taustakuva kokonaan kiinni korttiin. Viimeistele kortti halutessasi nauhalla.

Huh, tadaa. Valmista taas.
Parastahan tällaisessa näpertelyssä on kiireettömyys, iso muki kahvia, hyvä musiikki taustalla ja puhdas työpöytä. Sitten vaan kehittelemään ideoita ja askartelemaan. ;;;-)

---
Printattavat materiaalit (pdf-muodossa) löydät klikkaamalla linkkejä:
LELUKORVIKSET
KISSAKORVIKSET
KORTTI

15 comments:

 1. Oot taitava! Sun tekosista tulee aina hyvälle mielelle:)

  ReplyDelete
 2. pop up kortit on ihania! mä väsäsin kuudelle ihmiselle semmoiset jouluksi jokaisen omien mieltymysten mukaan, huh oli kyllä rankkaa mutta myös tosi hauskaa puuhaa!:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin on! Kävin heti etsimässä kortteja sun blogista. Onko niistä kuvia? hehe;-)

   Delete
 3. Replies
  1. Piti stailata tähän postaukseen. ;-D

   Delete
 4. Voi että miten kiva idea noi Fimo-korvikset. Mä olen aika paljon tehnyt kaikkea Fimosta ja Cernitistä, mutta en korviksia. Pitääpä muistaa tämä ja keksiä jotkut kivat kuvat!! Kiitos! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva jos tykkäsit! Noista on kyllä tosi helppo ja nopea tehdä. Viime kerrasta olikin aikaa muutama vuosi. Tuli heti mieleen uusi idea mikä pitää toteuttaa! ::)

   Delete
 5. Mainiot korvikset! Takuuvarmat hymyt :)

  -pm

  ReplyDelete
 6. Love this DIY!
  Working with Fimo is very easy!

  I'm a lover of DIYs, too. Visit my blog, if you like ;)

  http://9lla.it/
  Fashion & DIYs

  ReplyDelete
 7. Tosi hyödyllinen, mutta mistä saa korvakorujen piikkejä ja koukkuja? :3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Askartelukaupoista, tiimarista.. Helsingissä on ainakin sellainen liike kuin Sinelli, joka on erikoistunut korutarvikkeisiin ja niillä näyttäisi olevan nettikauppa.

   Delete