26 September 2012

A

Minulla alkoi eilen koulussa käsivarapiirustus. Sitä on joka viikko tiistaisin yhdestä viiteen ja mennään melkein aina jonnekin muualle piirtämään, esimerkiksi eilen olimme Voimalamuseossa.

Kurssilla tehdään myös luonnoskirjat. Kaikki kurssilla tehdyt luonnokset tulevat tähän kirjaan, myös kaikki kamaluudet ja viivademonit. Luonnoskirjaan saa myös kerätä erilaisia papereita. Lopullista kirjaa on sitten kiva fiilistellä ja hypistellä. En malta odottaa ;;;-)

Olin joskus pari vuotta sitten Helsingin työväenopiston kirjansidontakurssilla, jossa tehtiin myös tällaiset luonnoskirjat. Itse sidottu ja leikattu luonnoskirja on sata kertaa kivempi ja persoonallisempi kuin kaupasta ostettu. Eikä ole edes kovin vaikea tehdä. Muistin tämän vanhan luonnoskirjan olemassaolon äsken ja huomasin sivujen loistavan edelleen tyhjyyttä. En ole raaskinut sotkea kauniita sivuja, mutta täytynee ottaa kirja nyt tehokkaampaan käyttöön.


Kannessa on mustaa pitsiä, jonka alla on erilaisia väripapereita ja kuvia muotilehdistä.


Tänään iltakävelyllä poimin myös pari mainosta, joista ajattelin tehdä tulevaan luonnoskirjaani sivuja. Joku mies oli juuri vaihtamassa raitiovaunupysäkille mainoksia ja pyysin saada jotain askartelukäyttöön. Kuvittelin saavani H&M:n ja Costumen mainokset, mutta rullista paljastuikin Helsingin Sanomien ja Reissumiehen mainokset... No ihan jees.
Niin ja eilen puolestaan roudasin tällaisen A:n kotiin. Koulukaveri bongasi kirjaimia kadulta ja lähdettiin heti hakemaan ne pois. Tässä operaatiossa vierahti tovi. Haastavinta oli kantaa kirjain kotiin metrossa ja bussissa, mutta tuossa se nyt nököttää. Seuraavaksi A pitäisi putsata ja maalata. Kivaa projektia tiedossa siis! ::)

Tällaiset löydöt ovat aika kivoja vai mitä?

9 comments:

 1. Miten must tuntuu, että näin eile jonku jolla oli tollanen iso A sörkän metroasemal :D ...ethän ollu sinä? ;----O

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä se varmasti olin minä :---D hahahaa

   Delete
 2. Ooo, kivoja juttuja. Itse ostin juuri muistikirjan, mustakantisen ja tyhjäsivuisen. Ajattelin herätellä kirjoitusluovuutta esiin kirjoittamalla ajatuksia ja juttuja ylös vähän eri tavalla, sikin sokin, sinne tänne. Sillä tavallahan ne on päässäkin, eikä esim. kauniina ranskalaisina viivoina tai yhtenäisinä lauseina. Kenties, jos vaikka piirtämäänkin innostuisi, kun ei ole rajottavia ruutuja tai viivoja :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuulostaa tosi hyvältä idealta. Toivottavasti tyyli toimii!

   Delete
 3. ...Sait varmaan hyvin katseita osakses ton kirjaimen roudaamisen ansiosta : D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä, katseita ja kommentteja tuli kiitettävästi. Joku mies tuli ottamaan valokuvia kun nikkaroitiin kirjaimia irti taustakiskoista... En tajuu miks :D

   Delete
 4. Oi pistähän sitten parhaita paloja blogiin tuosta lirjasta!
  Ja joo todellaki kaikki kyltit on ihan yli hienoja! Mulla on kokonainen HOTEL-kyltti odottamassa operointia. Se oli aikoinaa kämppiksen ja mun tv-taso ja kanssa roskalavalta dyykattu :)! Hieno on!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Varmasti laitan! Toi Hotel -kyltti kuulostaa ihan mahtavalta! Oliko siinä ihan valotkin? :-)

   Delete