27 April 2012

SarjistaTässä sarjakuvakurssin ensimmäisen arvioitavan tehtävän tulos. Tällaisena vein tämän kritiikki. Mielestäni skannattuna tästä katoaa näyttävyys, koska oikeasti ruudut ovat isoja. Ainakin itse tykkään katsella tätä enemmän paperiversiona.

Tein nämä neljä sivua A3-arkille, joka oli työlästä ja aikaa vievää. Kritiikkiä sain ainakin liian luonteettomasta nukkehahmosta ja esimerkiksi tokan sivun 2. kuva pitäisi tehdä uudestaan. Samoin myös 1. sivun toka kuva, joka ei toimi (joka jäikin kesken). Kuulemma myös viidettä sivua kaivattaisiin kolmannen ja neljännen sivun väliin. Sitten oli kaikenlaista nippelinappeli kritiikkiä ja palautetta joistain yksityiskohdista…

Luulenpa etten jaksa käyttää enempää aikaa tämän parissa. Eri asia olisi jos tästä vaikka maksettaisiin… ;-D

Kritiikki oli siinä mielessä ihan hyvä, koska harvemmin saan näin yksityiskohtaista palautetta omista töistäni. Sarjakuvan tekeminen on vaikeaa ja tuskallista, mutta olen ihan tyytyväinen tähän ensimmäiseen sarjakuvaani.

Tässä sarjis kokonaisuudessaan: En viitsi enempää jaaritella tästä tai juuri nyt en mistään muustakaan. Energiataso on pyöreä nolla, joten ajattelin ladata akkuja tämän illan. Joku ihmeellinen kuumesairaus päätti yllättää tällä viikolla. Ilmeisesti olen viipottanut takki auki ja remunnut liikaa. ;-)

6 comments:

 1. Minusta tuo on vaikuttava, tykkään hirveästi sun tyylistä. Tässäkin on joku kollaasimaisuus, mikä tekee työstä originellin näköisen, vaikken mikään sarjisekspertti ole.

  Voinko kysyä missä käyt sarjiskurssia? Ihailin myös sun ennakkotehtäviä, ja mua kiinnostaisi kuulla missä ja miten olet painattanut sellaiset aukeamat, mistä kuvat pomppaa sivuista (jos ymmärrät mitä tarkoitan). Kiitos!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, minäkään en mikään sarjisekspertti ole... Käyn Aalto yliopiston avoimessa Sarjakuvailmaisun ykköskurssia. Ennakkotehtäviä en ole varsinaisesti painattanut, vaan ihan printtaillut itse.. Pompsahtavat kuvat on siis printattu erikseen ja liimattu alustaan. Pientä leikkaa&liimaa askartelua ja säätöä siis! ;-)

   Delete
 2. Mistä ihanalta näyttävä neuletakkisi(?) on ostettu?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuo on itseasiassa nahkaa ja ostettu UFFista!

   Delete
 3. effin impressiveä! Hiton makee tyyli sulla! :)

  Mä haen kans taikkiin nyt, ja musta sulla olis ainaki asiaa sinne. Omista jutuista on vaikeampi sanoo. Jos ne ei ota sua niin ne tekee virheen.

  (Y)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Katsotaan nyt miten käy. Tsemppiä sullekin! ;-)

   Delete