10 March 2012

Luonnoksia

Tänään olin avoimen yliopiston kurssin kanssa luonnontieteellisessä luonnosretkellä. Tämä luonnostelu oli pohjatyötä akryyliväreillä tehtävää maalausta varten. Maalausta tai maalauksia, en nyt aivan muista miten tämä kurssisuunnitelma meni...

Piirtäminen oli hieman nihkeää, koska koko museo vilisti äänekkäitä pikkulapsia ja niiden äänekkäitä vanhempia. Museossa sattui juuri ihanasti olemaan joku kutsuvierastilaisuus. Oli huvittavaa kuunnella kun pienten lasten vanhemmat yrittivät opettaa lapsille joka ikisen asian, vaikka lapsi selvästi olisi halunnut katsella jotain ihan muuta. Huvittavaa oli myös se, kun nämä pikkutyypit tulivat tapittamaan ihan viereeni kun piirsin. Ihan kuin olisin ollut osa näyttelyä.

Museossa ehti vierähtää neljä tuntia. Sinä aikana sain kovan päänsäryn ja kovan päänsäryn pois vahvalla päänsärkylääkkeellä. Luonnoksiakin syntyi inhottavan vähän. Olisin halunnut vielä jatkaa, mutta museo sulkeutuu -kuulutus keskeytti työskentelyn. Ei hätää, ajattelin. Olihan kamera mukana ja sen muistikortille tallentui varmasti vaikka mitä. Ai mitä? Eipä tallentunut kuin hassuja luurankoja ja epämääräisiä kuvia jostain pienistä eliöistä. Olisi ehkä pitänyt piiloutua johonkin dioramaan ja jatkaa työskentelyä sulkeutumisen jälkeen. Olisikohan onnistunut..?

lintu

3 comments:

 1. Aiaiaiii, näyttää niin kivoilta, kuvat ja piirrokset ! Tykkään tästä blogista, tällaista taiteilupainotteista juttua on mahtavaa lukea :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kun tykkäät! Tuntuu että alan vasta päästä vauhtiin tämän blogin kanssa.. ;-)

   Delete
  2. Aiaiaiii, kuulostaa hyvältä ;--)♥

   Delete