5 March 2012

Ennakkohommia

Taikin ennakkotehtävät julkaistiin tänään. Olen itse tekemässä graafisen suunnittelun tehtäviä. Tänä vuonna tehtävä onkin portfolion sijaan fanijulkaisu! Aika inspiroiva tehtävä ja aloinkin heti hommiin sen parissa. Aika on kuitenkin niin rajattu ja työtä on aika paljon. Ei siis kannata turhaan jäädä aikailemaan. ==) Tästä se sitten lähtee. Kahvia, energiajuomaa ja yöllistä inspiraatiota KIITOS! jihaa ===-)


Tekeekö joku muu ennakkotehtäviä johonkin?

18 comments:

 1. Teen esivalintatehtäviä Pekka Halosen akatemiaan graafisen suunnittelun puolelle ! Äwäw kauhee sellanen fiilis etten kuitenkaan osaa tarpeeks hyvin yhy. Pakko yrittää kuitenkin kun se on ainut ala mikä kiinnostaa.

  ReplyDelete
 2. Itse haen tänä keväänä oikikseen, joten vähän on eri ala kyseessä :D Mutta tätä sun blogia on kiva lueskella, ja muistella menneitä. Itse olin ala-asteelta lukion ekalle todella kiinnostunut kuvaamataidosta ja olin siinä aina todella hyvä. Jostain syystä se sitten kuitenkin jäi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sinulla taitaa olla sitten aika paljon lukuhommia! Ihailtavaa! Itse en ole omasta mielestäni ollut kovinkaan taitava kuvaamataidossa, mutta kyllä sitä sitten vaan tekemällä jotain oppii ja löytää oman tyylin..;-) TSEMPPIÄ SULLE JA MULLE!

   Delete
 3. Oon vasta vähänaikaa sitten löytäny sun blogin ja oon jo ihan rakastunu! Innoissani katon aina bloggeria fiiliksellä:"JEE Lauralla on uus postaus :):):)".
  Mä haen muotoiluun, vaatesuunnitteluun joten ilmeisesti jonkinlaista ompelua luvassa, ennakkotehtävän saan tietää kyllä vasta kuukauden päästä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla :+) Ja sullahan on sitten vielä hyvin aikaa psyykata itteäs tehtäviä varten!

   Delete
 4. Mäkin oon hakenut tuonne graafiseen suunnitteluun kerran, 2009. Ennakkotehtäviä en sitten saanutkaan oikein aikaiseksi, plaah. Mulla on kauhea ongelma aina noiden ennakkotehtävien kanssa enkä mielelläni sitten haekaan sellaisiin paikkoihin :D Ehkä voisi tsempata ja katsoa noi tehtävät, graafinen suunnittelu olisi kyllä aikamoinen unelma-ala. Uskon että sulla on tosi hyvät mahikset päästä tonne, oot niin taitava ja sulla on hyvä tyyli!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh, ihan hyvä vaan että osan matka katkeaa jo ennakkotehtävissä. Hakijoita kuitenkin on aikamoisesti.. ;-)

   Delete
 5. mistä näkee ne ennakkotehtävät :> haen itse vasta ensi vuonna mutta voisin mennä jo tutkailemaan niitä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. http://studies.aalto.fi/fi/admissions/artdesign/bachelor/preliminary/

   Delete
 6. Käytät vissiin aika paljon valmiita kuvia sun töissä ja muokkailet + yhdistelet niitä... Siellä pääsykokeissahan niin ei pysty tekemään (ellei tule esim. 1 kollaasitehtävä tai vastaavaa). Eli kannattaa harjotella töiden tekemistä myös alusta loppuun ite:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oikeassa olet. Kuvan tekemistä kannattaa harjoitella. Kiitos että palautit tämän kirkkaana mieleeni.:)

   Delete
 7. Löysin sun blogin kun sattumalta googlailin sanalla "fanijulkaisu". Tosiaan itekkin oon tonne graafiseen hakemassa ja ton edellisen kommentin luettuani aloin miettiä että onkohan esimerkiksi Indesignin käyttö liikaa.. ?! :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olenkin huomannut että moni joutuu tänne googlettamalla tuota fanijulkaisua. ;-D Jos tarkoitat inkkarin kättöä ennakkotehtävissä (?), niin mielestäni se ei ole liikaa! Kokonaisuushan voi olla tulostettu tai käsintehty.

   Delete
  2. Moi, mulla on ystäviä graafisella - jotkut ovat ennakkotehtävissä käyttäneet vain photoshopia ja indesignia ja toiset taas tehneet kaikki käsin. Eli kaikki kyllä käy kunhan lopputulos on tekijän näköinen ja ideat ovat hyvät! :)

   Onnea tehtävien tekoon ja hakuun! Ja vielä yllä olevasta kommentista - vaikka pääsykokeissa tehdään kaikki "käsin" niin ne ideat ovat kyllä tärkeimmät kun se täydellinen tekninen osaaminen. Taikille otetaan monen erin tyylin opiskelijoita - kuvittaja-tyylisiä, typografia-innostuneita, jne. Omalla tyylillä pääse pitkälle vaikka se tyyli olisikin tietokone/ kollaasi-keskeinen! Ja sitäpaitsi vissiin yks kollaasitehtävä on melkein aina kokeissa :)
   Fingers crossed Laura!

   Delete
 8. Heippa! Olen myös hakemassa tonne Taikkiin ja graafisen suunnittelun puolelle :) Aattelin kysyä, että miten sulle aukes toi ennakkotehtävä? Ku mä aloin vähä miettimään tota fanijulkaisua, että millainen sen pitäisi olla. Että jos fanitan esim jotain kuvittajaa niin saanko laittaa hänen töitään esille ja kertoa miksi pidän juuri hänen tyylistään? Vai haetaanko tossa enemmän, että itse suunnittelee kaiken mitä siihen julkaisuun laittaa..? Kiitos vastauksesta, oon vähä hämmennyksissä täällä oonko nyt alkanu tekee iha väärin tätä :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mielestäni tuossa julkaisussa on parasta se, että se voi olla minkälainen vaan... En osaa oikein kummempaa sanoa. Itse aloin toteuttamaan tehtävää sen perusteella minkälaista julkaisua itsestäni olisi mielenkiintoista lukea. En usko että olet alkanut tehdä mitään väärin. :)

   Delete
  2. Okei kiitos vinkeistä :) iiks viikko vielä aikaa!

   Delete